Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bildngse/public_html/xn--hrgurun-exa.se/wp-content/plugins/seo-wordpress/seo-rewritetitle-class.php on line 17
Tips vid hårföning | Hårgurun.se

Tips vid hårföning

När man fönar sitt hår kan man använda sig av en mängd olika tekniker. Jag tänkte gå igenom några saker som är bra att tänka på när man fönar håret nedan.

Att blåsa med kall luft sliter mindre på ditt hår samt löshår än vad varm luft gör. Nackdelen är att det kan ta längre tid. Därför används ofta kall luft för att fixera en frisyr. När du fönar håret är det bra att använda en hårfön med ett trattmunstycke, dessa torkar ditt hår på ett skonsamt sätt då lufttillförseln är snabb och direkt. Fjällskikten lägger sig då lättare korrekt på dina hårstrån. Vill du dock hellre framhäva dina lockar är det bäst att använda en hårfön med en så kallas diffusor.

Börja med att handdukstorka ditt hår, krama ur det, gnugga aldrig! Gnuggar du håret torrt sliter detta mycket på dina hårstrån och de kan då även gå av.

Det är också en fördel om du har borstat/kammat till den frisyren du vill ha innan du börjar föna ditt hår. Det är också viktigt att använda värmeskydd när du fönar ditt hår. Värmeskyddet fördelas bättre i ditt hår om du applicerar det i blött hår. Föna sedan i cirklar runt om på huvudet. Stanna upp då och då för att piffa till frisyren så att den blir som du vill ha den.

Vill du få extra volym? Sätt upp håret i klämmor och börja föna “inifrån” och arbeta dig utåt. Alternativt föna håret upp och ner. Använd gärna en rund borste med små fina strån då den ger mer volym. Vanliga plastborstar är ofta för grova och sliter därför mer på dina hårstrån.

Fönar och stylar du ditt hår ofta? Då är det bra att använda återfuktande och återuppbyggande produkter ofta. Gärna en gång i veckan.

Att tänka på vid föning av löshår:
1. För att minimera onödigt slitage på ditt löshår, undvik att föna det. Låt det istället självtorka.
2. Har du dock bråttom och måste föna ditt löshår låt inte fästena bli varma, risken är stor att de glider av eller går sönder då. Använd därför låg värme eller kall luft när du fönar det.
3. Använd alltid värmeskydd och milda produkter på löshår. Gärna produkter för torrt hår för att tillföra extra fukt.
4. Syntetiskt löshår bör ej utsättas för föning då det kan smälta.

Skriv en kommentar