Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bildngse/public_html/xn--hrgurun-exa.se/wp-content/plugins/seo-wordpress/seo-rewritetitle-class.php on line 17
Att borsta löshår | Hårgurun.se

Att borsta löshår

Att borsta sitt löshår regelbundet för att undvika trassel och tovor är viktigt, gärna minst 1 gång om dagen!

När du borstar ditt löshår ska det var torrt, är det blött sliter det nämligen mer på det.

Man ska alltid undvika att borsta på fästena vid löshåret då håret kan lossna från fästena. Har du löshår med microringar eller nagelslingor kan till och med lossna hela slingor från håret. För att undvika att borsten ska fastna i fästena finns det specialtillverkade borstar för löshår som sliter minimalt på håret samtidigt som den undviker att fastna i fästena.

Vanliga redskap när man borstar löshår är svinborstar eller borstar med runda strån.

Det är viktigt att man inte rycker i håret och man ska heller aldrig börja uppifrån när man borstar håret. Håll emot håret upptill och börja alltid nerifrån och arbeta dig uppåt när du borstar ditt hår samt löshår för att minimera ryckiga rörelser som kan resultera i att du tappar onödigt mycket hår.

På bilden nedan ser ni en borste med mjuka följdsamma strån som rekommenderas till löshår.


Uppstår trassel vid dina fästen på löshåret rekommenderas en “loop-borste” (borste med runda strån) för att reda ut dessa. På bilden nedan ser ni en sådan borste.

Skriv en kommentar